Vrijwilligster Museum voor het Kruideniersbedrijf ontvangt 10.000ste certificaat

Kruideniersmuseum

De e-module ‘Wil je bij me pinnen’ van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen wordt veelvuldig gedaan door (kassa)medewerkers. Vandaag werd het 10.000ste certificaat aan een vrijwilligster bij het Museum voor het Kruideniersmuseum om Utrecht. In de winkel van het museum kan sinds kort ook gepind worden en in het kader daarvan volgden alle vrijwilligsters de online training.

De e-module is even simpel als doeltreffend; aan de hand van een kort filmpje leren medewerkers in minder dan 15 minuten op een leuke manier waarom pinnen prettiger is dan contant betalen. Bovendien krijgen ze tips over hoe ze pinnen zelf kunnen stimuleren. De module wordt afgerond met een aantal vragen en als die goed worden beantwoord ontvangt de medewerker een certificaat. Diverse bedrijven hebben het doen van de e-module en het behalen van het certificaat verplicht gesteld voor al hun nieuwe (kassa)medewerkers.

De e-module laat zien dat medewerkers heel eenvoudig het betalingsgedrag van hun klanten kunnen sturen en daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een veiligere, prettigere (werk)omgeving. Een simpele opmerking  (‘Weet u dat u hier ook kunt pinnen?’ of ‘We hebben graag dat u pint’) is vaak al voldoende voor mensen om te pinnen in plaats van contant te betalen. Daarbij helpt het natuurlijk als ter plekke met behulp van promotiemateriaal ook goed zichtbaar gemaakt is dat pinnen de voorkeur heeft.

Onlangs is de e-module geüpdatet, zodat ook ontwikkelingen als contactloos betalen de revue passeren. De e-module is te vinden op www.pinnenzakelijk.nl/e-module.

Bookmark and Share