Pingebieden

Een pingebied is een gebied waar nog net niet 100% van de ondernemers pinnen accepteert, maar waar wel al bij zo´n 90% van de ondernemers zonder toeslag door de klant kan worden gepind. Tot eind 2013 konden pingebieden met behulp van een draaiboek en samenwerking met de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen acties opzetten om door te groeien tot een 100% pingebied.

Een 100% pingebied is een gebied met horeca, detailhandel en/of dienstverlenende bedrijven waar consumenten in iedere zaak met hun betaalpas kunnen betalen, zonder dat zij een toeslag voor pinnen betalen.

100% pingebieden kunnen gratis vlaggen en banieren aanvragen om bij het winkelend publiek onder de aandacht te brengen dat ze een 100% pingebied zijn. Interesse? Neem contact op met de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

 

Tijdens de Week van de Veiligheid (6 t/m 13 oktober 2014) opende minister Opstelten het 17de 100% pingebied in de Haagse badplaats Kijkduin.

Tijdens de Week van de Veiligheid, op woensdag 8 oktober, opende minister Opstelten het 17de 100% pingebied in de Haagse badplaats Kijkduin.