Alleen pinnen-kassa’s

Een Alleen pinnen-kassa is een kassa waar alleen pintransacties worden geaccepteerd en waar geen contant geld in de kassalade aanwezig is. Er worden dus ook geen gepaste contant geldbetalingen geaccepteerd. Verder is de kassa hetzelfde als een kassa waar wel contant geld wordt geaccepteerd en hoeven er geen technische aanpassingen te worden gedaan. De kassalade van een Alleen pinnen-kassa blijft dus altijd leeg. Alhoewel, diverse winkeliers gebruiken de kassalade als opbergruimte voor zegeltjes en pennen. Het spreekt voor zich dat consumenten bij een Alleen pinnen-kassa geen contant geld op kunnen nemen.

Veiliger, efficiënter en makkelijker

Alleen pinnen-kassa’s zijn bedoeld om de veiligheid in winkels en andere bedrijven te bevorderen. Immers, hoe minder geld bij de kassa omgaat, hoe minder aantrekkelijk de zaak is voor criminelen. Het invoeren van Alleen pinnen-kassa’s dient echter nog meer doelen. Het aantal pintransacties wordt er automatisch mee verhoogd en het aantal contant geldtransacties vermindert. Dat leidt naast een veiliger betalingsverkeer ook tot een efficiëntere manier van betalen. Zo is een pintransactie vandaag de dag voor een ondernemer goedkoper dan een contante transactie en kunnen er bij een Alleen pinnen-kassa geen kassaverschillen optreden. Alleen pinnen is ook makkelijker voor medewerkers: een heleboel handelingen hoeven niet meer gedaan te worden en het afsluiten van de kassa is snel gedaan.

Veel van de Alleen pinnen-kassa’s zijn te vinden bij supermarkten, maar bijvoorbeeld ook bij warenhuizen, kledingzaken, tuincentra, boekenwinkels, horeca etc. U kunt zelf natuurlijk ook Alleen pinnen-kassa’s introduceren.

Om het voor klanten goed zichtbaar te maken dat bij bepaalde kassa’s alleen gepind kan worden, is een breed scala aan communicatiemateriaal ontwikkeld.

 

 

Bookmark and Share