Algemene informatie over pinnen


Betalen met een pinpas en pincode via de internationale merken Maestro of V PAY heet in de volksmond pinnen. Pinnen is een snelle, veilige, gemakkelijke en efficiënte manier van betalen. Bovendien is het voor u als ondernemer onder de streep goedkoper als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin.

Meer informatie over pinnen

Voordelen van pinnen voor ondernemers

Steeds meer consumenten gaan de deur uit zonder te controleren of ze wel genoeg geld bij zich hebben. Ze kunnen immers bijna overal pinnen. Komen ze in een zaak waar niet gepind kan worden, dan beperken ze zich tot aankopen waarvoor ze het geld op zak hebben of lopen weg. Alleen daarom al is het voordelig wanneer consumenten kunnen pinnen. Maar er zijn nog meer voordelen. We zetten de voordelen voor u op een rij.

Bekijk de voordelen van pinnen voor ondernemers. 

Ondernemers over pinnen

ondernemers-over-pinnen
Hoe denken andere ondernemers over pinnen? In een kort filmpje en een hele reeks commercials vertellen ondernemers zelf over de voordelen van pinnen.

Ga naar het filmpje en de commercials.

Betaalautomaten

Door een betaalautomaat in uw onderneming te plaatsen geeft u als ondernemer de klant de mogelijkheid om elektronisch te betalen. Er zijn diverse betaalautomaten te koop, maar u kunt ook een betaalautomaat huren.

Meer informatie over betaalautomaten

Breedbandpinnen

breedbandpinnen-kabel-2
Breedbandpinnen is pinnen via een breedbandnetwerk. De term breedband wordt gebruikt voor ADSL, kabel en glasvezel.  Bij breedbandpinnen communiceert een betaalautomaat via een breedbandverbinding met de transactieverwerkende partij, veelal Equens of CCV Pay.

Meer informatie over breedbandpinnen

Kassa’s en kassakoppelingen

standaard-kassakoppeling
Steeds meer ondernemers kiezen voor computerkassa’s met verkoopregistratie in plaats van eenvoudige groepenkassa’s. En voor een kassa die geïntegreerd of gekoppeld is met de betaalautomaat in plaats van losse elementen. Dat werkt sneller, met minder kans op fouten en tegen lagere kosten.

Meer informatie over kassa’s en kassakoppelingen.

Storingen

pinstoring
Storingen in het pinverkeer komen voor. De pinketen is niet dag en nacht 100% beschikbaar. Logisch, er moet onderhoud gepleegd worden. Soms gaat ergens iets mis en zit er letterlijk een ‘kink in de kabel’.

Meer over storingen.

Retourpinnen

retourpinnen
Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt zijn betaalpas in een betaalautomaat en u stort het bedrag terug op zijn bankrekening.

Meer informatie over Retourpinnen.

Contactloos betalen


Vrijwel alle Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of apps voor mobiele telefoons waarmee klanten kleine bedragen contactloos kunnen betalen, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken.

Meer informatie over Contactloos betalen.

Alleen pinnen-kassa’s

hier-alleen-pinnen-kassalade
Een Alleen pinnen-kassa is een kassa waar alleen pintransacties worden geaccepteerd en waar geen contant geld in de kassalade aanwezig is. Er worden dus ook geen gepaste contant geldbetalingen geaccepteerd. De kassalade van een Alleen pinnen-kassa blijft dus altijd leeg. Alleen pinnen-kassa’s zijn bedoeld om de veiligheid in winkels en andere bedrijven te bevorderen.

Meer informatie over Alleen pinnen-kassa’s.

Pingebieden

pingebieden
Pingebieden zijn gebieden waarbij (vrijwel) alle ondernemers pinnen accepteren, veelal zonder toeslag.

Meer informatie over pingebieden.

Promotiemateriaal

pinnen-ja-graag-promotiemateriaal
Consumenten denken vaak (onterecht) dat ondernemers liever contant geld ontvangen. De pinpromotiecampagne Pinnen, ja graag laat duidelijk zien dat u, als ondernemer, het fijn vindt als klanten bij u pinnen. Dat is veiliger, efficiënter en makkelijker voor iedereen. Met behulp van gratis promotiemateriaal kunt u inhaken op de campagne en zo het aantal pintransacties bij u in de zaak een boost geven.

Meer informatie over het pinpromotiemateriaal.

Bookmark and Share