U wilt optimaal gebruik maken van uw betaalautomaat. Wij helpen u graag op weg.

Tips voor pintransacties

pinnen-ja-graag-promotiemateriaal-in-juwelierszaak
Hoe vaker uw klanten kiezen voor pinnen in plaats van contant betalen, hoe goedkoper het voor u wordt. Reden genoeg om wat tips op een rij te zetten waarmee u het aantal pintransacties bij u in de zaak kunt verhogen.

Direct naar de tips voor meer pintransacties

Werk sneller, beter en goedkoper met kassakoppelingen

standaard-kassakoppeling
Steeds meer ondernemers kiezen voor computerkassa’s met verkoopregistratie in plaats van eenvoudige groepenkassa’s. En voor kassa’s die geïntegreerd of gekoppeld zijn met een betaalautomaat in plaats van losse elementen. Dat werkt sneller, met minder kans op fouten en tegen lagere kosten. Bent u op zoek naar een nieuw kassasysteem? Kijk dan op www.checkout.nl. Daar vindt u ook meer informatie over kassakoppeling-oplossingen, kassasystemen en feiten en cijfers op dit gebied.

Direct naar Checkout.nl

Retourpinnen: geld terug zonder contanten

retourpinnen
Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt zijn betaalpas in een betaalautomaat en u stort het bedrag terug op zijn bankrekening. Geld terug zonder contanten dus. Het grote voordeel is dat u geen grote hoeveelheden contant geld hoeft aan te houden als klanten iets komen retourneren. Dat is wel zo veilig en handig en past helemaal in de trend om zo min mogelijk geld in uw zaak te hebben.

Meer informatie over Retourpinnen.

Contactloos betalen: snel en makkelijk


Vrijwel alle Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of apps voor mobiele telefoons waarmee klanten kleine bedragen contactloos kunnen betalen, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken.

Meer informatie over Contactloos betalen.

Alleen pinnen-kassa’s: veiliger, efficiënter en makkelijker

hier-alleen-pinnen-kassalade
Een Alleen pinnen-kassa is een kassa waar alleen pintransacties worden geaccepteerd en waar geen contant geld in de kassalade aanwezig is. Er worden dus ook geen gepaste contant geldbetalingen geaccepteerd. De kassalade van een Alleen pinnen-kassa blijft dus altijd leeg. Alleen pinnen-kassa’s zijn bedoeld om de veiligheid in winkels en andere bedrijven te bevorderen.

Meer informatie over Alleen pinnen-kassa’s.

Haak in op de pinpromotiecampagne Pinnen, ja graag

screenshot-commercial-pinnen-ja-graag
Consumenten denken vaak (onterecht) dat ondernemers liever contant geld ontvangen. De pinpromotiecampagne Pinnen, ja graag laat duidelijk zien dat u, als ondernemer, het fijn vindt als klanten bij u pinnen. Dat is veiliger, efficiënter en makkelijker voor iedereen. Met behulp van gratis promotiemateriaal kunt u inhaken op de campagne en zo het aantal pintransacties bij u in de zaak een boost geven.

Meer informatie over de campagne Pinnen, ja graag

Zorg voor pinpromotie door (kassa)medewerkers


Uw personeel vervult een sleutelrol bij het stimuleren van het aantal pintransacties. De meeste klanten zullen op een verzoek als ‘Wilt u pinnen’ of ‘Pinnen heeft onze voorkeur’ ingaan. Met behulp van de e-module Wil je bij me pinnen leren uw (kassa)medewerkers in minder dan 15 minuten op een leuke manier waarom pinnen prettiger is dan contant betalen en krijgen ze tips hoe ze pinnen kunnen stimuleren.

Ga naar de e-module voor (kassa)medewerkers

Rekenmodule: bereken wat u bespaart als klanten vaker pinnen

pinnen-vs-contant-rekenmodule-2
Wat kost pinnen nu eigenlijk? Een veel gestelde vraag waar u met behulp van de rekenmodule eenvoudig inzicht in kunt krijgen. Via de rekenmodule is niet alleen te zien wat de kosten voor het pinnen zijn, maar ook wat de kosten zijn van  contant geld. Bovendien maakt de rekenmodule duidelijk welke besparing u kunt realiseren als uw klanten vaker pinnen in plaats van contant betalen.

Ga direct naar de rekenmodule.

Bookmark and Share