U wilt meer weten over pinnen. Wij vertellen u graag meer over pinnen en waarom het zo snel, veilig, gemakkelijk en efficiënt is.

Algemene informatie over pinnen


Betalen met een pinpas en pincode via de internationale merken Maestro of V PAY heet in de volksmond pinnen. Pinnen is een snelle, veilige, gemakkelijke en efficiënte manier van betalen. Bovendien is het voor u als ondernemer onder de streep goedkoper als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin.

Meer informatie over pinnen.

Voordelen van pinnen voor ondernemers


Steeds meer consumenten gaan de deur uit zonder te controleren of ze wel genoeg geld bij zich hebben. Ze kunnen immers bijna overal pinnen. Komen ze in een zaak waar niet gepind kan worden, dan beperken ze zich tot aankopen waarvoor ze het geld op zak hebben of lopen weg. Alleen daarom al is het voordelig wanneer consumenten kunnen pinnen. Maar er zijn nog meer voordelen. We zetten de voordelen voor u op een rij.

Bekijk de voordelen van pinnen voor ondernemers.

Ondernemers over pinnen

ondernemers-over-pinnen
Er wordt steeds meer gepind. Consumenten gaan steeds vaker van huis zonder geld, maar met de pinpas op zak. Ze willen overal kunnen pinnen en verwachten dat ook te kunnen. Voor de ondernemer biedt pinnen veel voordelen. In een kort filmpje en een hele reeks commercials vertellen ondernemers zelf over de voordelen van pinnen.

Bekijk het filmpje en de commercials van ondernemers over pinnen.

Breedbandpinnen

breedbandpinnen-kabel-2
Breedbandpinnen is pinnen via een breedbandnetwerk. De term breedband wordt gebruikt voor ADSL, kabel en glasvezel. Bij breedbandpinnen communiceert een betaalautomaat via een breedbandverbinding met de transactieverwerkende partij, veelal Equens of CCV Pay.

Meer informatie over breedbandpinnen

Storingen

pinstoring
Storingen in het pinverkeer komen voor. De pinketen is niet dag en nacht 100% beschikbaar. Logisch, er moet onderhoud gepleegd worden. Soms gaat ergens iets mis en zit er letterlijk een ‘kink in de kabel’.

Meer over storingen.

Retourpinnen

retourpinnen
Retourpinnen is een omgekeerde pintransactie. Via Retourpinnen geeft u als ondernemer elektronisch geld terug aan uw klant. Uw klant stopt zijn betaalpas in een betaalautomaat en u stort het bedrag terug op zijn bankrekening.

Meer informatie over Retourpinnen.

Contactloos betalen


Vrijwel alle Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of apps voor mobiele telefoons waarmee klanten kleine bedragen contactloos kunnen betalen, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken.

Meer informatie over Contactloos betalen.

Rekenmodule: bereken wat u bespaart als klanten vaker pinnen

pinnen-vs-contant-rekenmodule-2
Wat kost pinnen nu eigenlijk? Een veel gestelde vraag waar u met behulp van de rekenmodule eenvoudig inzicht in kunt krijgen. Via de rekenmodule is niet alleen te zien wat de kosten voor het pinnen zijn, maar ook wat de kosten zijn van  contant geld. Bovendien maakt de rekenmodule duidelijk welke besparing u kunt realiseren als uw klanten vaker pinnen in plaats van contant betalen.

Ga direct naar de rekenmodule.

E-module voor (kassa)medewerkers

e-module-voor-kassamedewerkers
Met behulp van de speciale e-module voor (kassa)medewerkers leren uw (kassa)medewerkers in minder dan 15 minuten op een leuke manier waarom pinnen prettiger is dan contant betalen. Bovendien krijgen ze tips over hoe ze pinnen zelf kunnen stimuleren. De e-module wordt afgerond met een certificaat.

Ga naar de e-module.

 

Bookmark and Share