Voor de campagne Slimmer omgaan met contant geld werden eerder al verschillende video’s uitgebracht waarin Roy van Rossum aan de hand van goocheltrucs liet zien welke risico’s contant geld met zich meebrengt.

Video 1: Laat contant geld niet in rook opgaan
Wie contant geld accepteert moet rekening houden met een aantal mogelijke veiligheidsproblemen. Denk aan het aannemen van vals geld, de kans op kasverschillen of zelfs een overval. Goochelaar Roy adviseert de ondernemers om niet te veel geld in de kassalade te houden, om tijdig af te romen en het gebruik van pinbetalingen te stimuleren.

Video 2: Gebruik je verstand. Liever pinnen dan contant
Het stimuleren van pinbetalingen, veel ondernemers vergeten het. Vaak weet men ook niet dat het accepteren van contant geld duurder is dan pinbetalingen.

Roy geeft aan dat het belangrijk is dat je als ondernemer laat zien dat pinnen de voorkeur heeft. Plaats de pinautomaat in het zicht van de klant en maak gebruik van het pinnen-promotiemateriaal.

Video 3: In het donker of overdag, stop met voorspelbaar gedrag!
Ondernemers vertonen vaak voorspelbaar gedrag. Geld afstorten bij de bank gebeurt bijvoorbeeld iedere week op dezelfde dag en zelfs ook nog op hetzelfde tijdstip. Hier kan misbruik van gemaakt worden.

Roy laat zien dat het slimmer is om variatie aan te brengen in route, tijdstip en wijze van vervoer. Tel je geld niet in het bijzijn van klanten en neem de contante omzet niet mee naar huis. Nog beter: overweeg professioneel waardetransport. Dat is tegenwoordig goedkoper dan veel ondernemers denken, ook voor het MKB!

 

Bookmark and Share