Poster Week van de Veiligheid
Van 6 tot en met 12 oktober 2014 (week 41) vond de Week van de Veiligheid plaats. Bedoeld om extra aandacht te vragen voor het voorkomen van diefstallen en overvallen tijdens de donkere dagen.

Het centrale thema van dit jaar luidde: Minder Cash, wel zo veilig! Martin Morero (uit de tv-serie Gooische Vrouwen) was ambassadeur van de Week van de Veiligheid. Martin ging op zoek naar de veiligste ondernemers van Nederland. Zij verdienden de Wel-zo-veilig-award die op 6 oktober tijdens de aftrap van de Week werd uitgereikt. Van zijn zoektocht zijn filmpjes gemaakt.

Bekijk de filmpjes die gemaakt zijn bij MIX Department store en Bram Ladage:

wvdv_retail

wvdv_horeca

Op basis van zijn bevindingen gaf Martin Morero allerlei tips. De hoofdboodschap was dat vooral pinnen gestimuleerd moet worden en het cashgebruik gereduceerd. Verder werden tips gegeven voor een veilige omgang met contant geld.

De Week van de Veiligheid zelf startte op maandag 6 oktober met een door Detailhandel Nederland georganiseerde bijeenkomst in winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam waar ondernemers konden spreken met minister Opstelten over veiligheidsissues in hun bedrijf. Minister Opstelten startte de bijeenkomst met het verrichten van een contactloze pinbetaling bij een van de nabijgelegen winkels.

Contactloze betaling Opstelten

Minister Opstelten doet een contactloze betaling.

Er werden tijdens de Week van de Veiligheid nog veel meer initiatieven ondernomen om het thema ‘Minder cash, wel zo veilig’ onder de aandacht van ondernemers te brengen. Zo riep minister Opstelten de Haagse badplaats uit tot 100% pingebied.

Tijdens de Week van de Veiligheid (6 t/m 13 oktober 2014) opende minister Opstelten het 17de 100% pingebied in de Haagse badplaats Kijkduin.

Tijdens de Week van de Veiligheid (6 t/m 13 oktober 2014) opende minister Opstelten het 17de 100% pingebied in de Haagse badplaats Kijkduin.

Ga voor meer informatie over de Week van de Veiligheid en de activiteiten die gedurende deze week zijn georganiseerd naar www.deweekvandeveiligheid.nl.

Bookmark and Share