Van 19 tot en met 22 juli 2016 vindt de 100ste Vierdaagse van Nijmegen plaats. Het weekend voorafgaand aan de Vierdaagse is het ook al groot feest in het centrum van Nijmegen. In totaal trekken de Vierdaagsefeesten zo’n 1,5 miljoen bezoekers (incl. 50.000 wandelaars). Iedereen is erbij gebaat dat er tijdens deze drukke dagen zo veilig, makkelijk en snel mogelijk betaald kan worden. Liefst contactloos dus. Dat kan al op veel plekken en dat wordt tijdens de Vierdaagsefeesten volop onder de aandacht gebracht.

Er is goed zichtbaar gemaakt waar contactloos betaald kan worden. Zoveel mogelijk ondernemers met een contactloze betaalautomaat in het centrum zijn voorzien van speciaal Vierdaagse promotiemateriaal. Verder wordt tijdens de Vierdaagsefeesten contactloos betalen gepromoot via banners, trotters en billboards en op dranghekken, bouwhekken en bij alle ingangen van de stad en in print en via digitale media. De Stichting Vierdaagsefeesten heeft ook duidelijk haar voorkeur voor contactloos betalen geuit in het programmaboekje, op de website en in andere publicaties.

Tijdens de Vierdaagse is een Pinnen, ja graag-team actief voor de actie Een zoen voor een ziek kind van het Ronald McDonald Huis Nijmegen. Wandelaars en bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen de heel  week een zoen voor een ziek kind kopen bij speciale zoenteams. Een bijdrage waardoor een troostende en liefdevolle zoen kan worden gegeven aan gezinnen die het zo hard nodig hebben. Om de zoenen snel, makkelijk en veilig te betalen zijn de zoenteams uitgerust met mobiele contactloze betaalautomaten. Wie een zoen koopt en met de pinpas betaalt, wordt op de gevoelige plaats vastgelegd. De foto’s zijn te bekijken via www.pin.nl/zoen.

Donateurs op de gevoelige plaat

Op zaterdag 16 juli trapte Leo de Bever van Rabobank Nijmegen namens Pinnen, ja graag de zoenactie van de Vierdaagsefeesten af met een donatie van 500 eerste Vierdaagse zoenen. Lees hier het persbericht.

Er zijn ook ‘Geefzuilen’ geplaatst in de stad waarbij mensen contactloos een donatie kunnen doen.

IMG_6388

Bookmark and Share