Maar liefst 21 goede doelen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Vanaf 3 september 2017 kan er in 50 gemeenten door heel Nederland ook contactloos én met pin gegeven worden aan de collectant. Op 31 augustus werd tijdens een feestelijke kick-off in het Olympisch stadion in Amsterdam de nieuwe collectebus onthuld. Pinnen, ja graag!

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. Een grote belemmering is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch graag wil geven, hebben de goede doelen nu een oplossing gevonden. Gezamenlijk komen zij met een hypermoderne collectebus. Voortaan kan er dus zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur.

Vanaf september gaan meer dan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen met de nieuwe collectebus op pad. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. De collectebus kan alleen worden ingezet door CBF erkende goede doelen, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Bovendien zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.

De collectanten worden vooraf goed geïnformeerd  over het gebruik van de nieuwe collectebus en de voordelen daarvan, zodat zij straks aan de deur het juiste verhaal kunnen vertellen en echt het verschil kunnen maken.

Bookmark and Share