Contactloos betalen is nog relatief nieuw. Veel mensen moeten wennen aan deze nieuwe manier van betalen, en dat geldt zeker voor mensen met een visuele beperking. Daarom was het Pinnen, ja graag-team  op 9, 10 en 11 april 2015 aanwezig op de ZieZo-beurs, de nationale oogbeurs over leven met minder zicht.

In een speciaal daartoe ingerichte hoek van de stand van de Oogvereniging konden bezoekers samen met het Pinnen, ja graag-team contactloze betalingen doen op de meest gangbare contactloze automaten (zowel vast als mobiel), en zo op een laagdrempelige manier ervaren hoe contactloos betalen in zijn werk gaat. Uiteraard was er ook volop gelegenheid om vragen te stellen over contactloos betalen.

Blinden en slechtzienden zijn blij met deze nieuwe manier van betalen, omdat ze voor bedragen onder 25 euro niet langer een pinpas hoeven in te steken of een pincode in hoeven te voeren. Dat scheelt een hoop spanning.

Door te oefenen met contactloos betalen steunden de bezoekers de Stichting Fakkel 2000. Voor welk bedrag konden ze zelf bepalen. Via Fakkel 2000 zetten blinde mensen in Nedertland zich in voor blinde mensen in Kameroen.

 

 

 

Bookmark and Share