Eind 2016 is de Penningmeester Monitor uitgevoerd waarbij zo’n 250 penningmeesters zijn bevraagd over hun financiële positie, uitdagingen en kansen. En naar pinnen bij hun vereniging.

Uit dat onderzoek blijkt dat de kantine voor veel sportverenigingen een belangrijke bron van inkomsten is, naast sponsering, het organiseren van toernooien/competitie/wedstrijden en het verkrijgen van subsidie. Bijna twee derde van de ondervraagde verenigingen heeft een eigen kantine, waarvan 90% in eigen beheer. Bij de helft van deze verenigingen kan inmiddels gepind worden.

De helft lijkt nog maar weinig, maar is voor sportverenigingen absoluut een grote vooruitgang. Uit eerder onderzoek door Le Credit Sportif weten we dat bij hockey- en tennisverenigingen tussen 2013 en 2015 een groei van 22 procent naar 40 procent pintransacties werd gemaakt. Voetbalverenigingen maakten een ontwikkeling door van 8 procent pintransacties in 2013 naar 19 procent in 2015. Er valt dus nog veel te winnen bij sportverenigingen. Uit de onderzoeken en uitspraken van individuele verenigingen blijkt bovendien dat pinacceptatie leidt tot omzetverhoging bij de betreffende verenigingen.

Download de resultaten van de Penningmeester Monitor specifiek voor pinnen.

Klik hier voor de volledige resultaten van de Penningmeester Monitor.

Bookmark and Share