Pinambassadeur Irma van Diepen

Van den Hurk Kookwinkel Eersel

Irma van Diepen_10_07_2015 700pxIrma van Diepen gelooft in de kracht van haar winkel (sinds 1904) gevestigd in Eersel, 17 kilometer ten zuidwesten van Eindhoven. Liever investeren in klantencontact, service en extra’s dan de concurrentie aangaan met online grootmachten. De sfeer is een combinatie van Brabants gezellig en professioneel klantgericht. De strategie werkt, klanten komen hier graag over de vloer. Ook na sluitingstijd als Irma een kookworkshop of proeverij organiseert. Bij Van den Hurk kan sinds kort contactloos worden betaald. Lees haar blog over de ervaringen met deze nieuwe manier van betalen.

Klanten over de drempel helpen
Wat zijn haar verwachtingen over het aanbieden van contactloos betalen in haar winkel? “Als je het promoot, zullen steeds meer mensen het gaan proberen. Wat ook helpt is een korte toelichting van de ondernemer of medewerker. Zij kunnen eventuele bezwaren weerleggen, dat komt de snelle acceptatie zeker ten goede. Ik spreek soms klanten die bang zijn dat hun betaalpas in verkeerde handen komt. Ze denken dat een dief de halve straat leegplundert met hun gestolen betaalpas. Als je uitlegt dat de pincode weer moet worden ingetoetst vanaf het moment dat opgeteld 50 euro contactloos betaald is, stelt dat mensen wel gerust.”

Jongeren als eerste
“Ik zie het als mijn taak om mensen over de drempel te helpen. Hoe veilig is het? En moet ik wel mee in weer een stap verder op technologisch gebied? Dat is voor sommigen wat beangstigend, straks betaal ik met gezichtsherkenning. Hoe ver moet je gaan, vragen zij zich af. Ik zie ook een rol weggelegd voor de jeugd. Jongeren kunnen hun ouders die nog twijfelachtig zijn over de streep trekken. Dat heb je ook gezien met de smartphone. Kids pakken het als eerste op waarna ouders na verloop van tijd vanzelf volgen. Met sneller betalen zal het precies zo gaan!”

Bookmark and Share